Ohjelmistot Uudet ominaisuudet

Uusi LVI-alan tarjouslaskenta Ecomissa – tehokkuutta ja tarkkuutta liiketoimintaan

20.08.2024

Tabletti miehen sylissä. Ruudulla tarjouslaskenta Ecomissa.

Ecomin uusi LVI-alan tarjouslaskenta tuo läpinäkyvyyttä, tarkkuutta ja tehokkuutta LVI-yritysten liiketoimintaan. Tarjoamme yhdessä Granlundin rekisterin kanssa LVI-alan ammattilaisille luotettavan työkalun kustannusten hallintaan ja kannattavan liiketoiminnan perustaksi.

Olemme sitoutuneet tarjoamaan innovatiivisia ratkaisuja sähkö-, LVI- ja rakennusalan yritysten liiketoiminnan tehostamiseen. Tänä syksynä otamme jälleen askeleen eteenpäin tarjoamalla Ecomissa LVI-alan ammattilaisille odotetun ominaisuuden: LVI-alan tarjouslaskennan.

LVI-alan tarjouslaskenta on vastaus asiakkaidemme toiveisiin ja tarpeisiin, ja sen avulla pyrimme mahdollistamaan paremman kustannusten hallinnan sekä toiminnan kehittämisen kustannustehokkuus edellä. Yhteistyössä Granlundin kanssa integroimme alan standardina tunnetun LVI-laskentarekisterin (aiemmin tunnettu nimellä Vesi & Watti) osaksi Ecomia.

Ecomin tuotekehitysjohtaja Sami Peräsaari avaa kehitystyön taustoja:

”Tarjouslaskenta eri toimialoille on ollut tärkeä osa Ecom Taloushallinto -ohjelmistoa jo vuosikausia. Uuden sukupolven Ecom-ohjelmistossa tarjouslaskenta on myös ollut asiakkaiden toivelistalla hyvin korkealla. Julkaisimme aiemmin sähköalan tarjouslaskennan, jossa hyödynnetään STUL:n pakettirekisteriä. Aloitimme kehitystyön LVI-alan tarjouslaskennan parissa rinnakkain sähköalan tarjouslaskennan kanssa. Granlundin LVI-Laskentarekisteri on rekisterinä “alan standardi”, joten sen integroiminen LVI-tarjouslaskennan pohjaksi oli meille helppo ja luonnollinen valinta.”

Tuotekehitysjohtaja Sami Peräsaari
Ecomin tuotekehitysjohtaja Sami Peräsaari

LVI-alan tarjouslaskenta tuo läpinäkyvyyttä ja kannattavuutta

LVI-alan tarjouslaskenta mahdollistaa luotettavat töiden ja urakoiden kustannus- ja katelaskelmat kannattavan liiketoiminnan perustaksi. Käyttämällä Ecomin tarjouslaskentaa, saat parhaan mahdollisen läpinäkyvyyden laskettavan tarjouksen todellisiin suoriin ja epäsuoriin kustannuksiin ja työmääriin.

Yrittäjä voi itse määrittää haluamansa katetason, joka mahdollistaa sen, että tarjoukset on laskettu riittävällä marginaalilla, jotta työ on kannattavaa TES:n kustannusten mukaisesti, mutta riittävän kilpailukykyisesti, jotta yrityksen on mahdollista voittaa tarjouksia. 

Granlundin LVI-Laskentarekisteri Ecomissa

Granlundin LVI-Laskentarekisteri on ainutlaatuinen LVI-alan pakettirekisteri, jonka avulla LVI-alan määrä- ja kustannuslaskenta helpottuu, nopeutuu ja yksinkertaistuu, mutta samalla laskennasta tulee entistä tarkempaa.

Laskentarekisteri on aina ajan tasalla työehtosopimusten sekä alalla yleisesti käytettyjen tuotteiden ja asennustapojen kanssa. Näin ollen tarjoukset perustuvat todellisiin kustannuksiin ja katteet on mahdollista määrittää suurella tarkkuudella alusta alkaen.

Rekisteri palvelee LVI-projektin tai -urakan kaikissa vaiheissa: tarjouslaskennassa, projektin hankinnoissa, lisätöiden laskennassa, aikataulutuksessa, jälkilaskennassa jne. Rekisteri on siis loistava työkalu niin LVI-tarjouslaskijalle kuin projektipäälliköllekin.

”Käyttämällä kattavaa Granlundin LVI-Laskentarekisteriä esimerkiksi urakkalaskennassa, tarjouksista saadaan entistä oikeampia ja tarkempia. Tarjouksista tulee myös yhdenmukaisempia ja helpompia vertailla. Myös aikataulun laadinta on entistä helpompaa, kun lasketut määrät ovat tarkkoja”, kertoo Granlundin johtava asiantuntija Anne Lassila.

Granlundin johtava asiantuntija Anne Lassila

Laskennan sisältö tarkentuu pakettien myötä sisällöltään hyvinkin pienet yksityiskohdat sisältäväksi. Tämä ei lisää laskentatyötä ja samalla kuitenkin syntyy yksityiskohtaiset materiaaliluettelot projektin hankintoja varten. Rekisterillä tehtyjen laskentojen materiaalien toimittajien kilpailutus helpottuu ja se ulottuu yhä pienempiin yksityiskohtiin.

”Granlundin LVI-Laskentarekisteri on alansa johtava tietopankki, joka tarjoaa vakaan ja luotettavan tuen pitkälle tulevaisuuteen. Tämä tekee siitä ihanteellisen valinnan LVI-alan tarjouslaskennan tueksi Ecomissa”, toteaa Peräsaari.

LVI-tarjouslaskenta on helppo ottaa käyttöön

LVI-alan tarjouslaskenta sopii kaikenkokoisille yrityksille, jotka tarvitsevat tarkkaa ja luotettavaa laskentaa urakoidensa hinnoittelussa. Ecomin joustavuus tekee siitä sopivan ratkaisun niin pienille kuin keskisuurillekin yrityksille.

Granlundin LVI-Laskentarekisteri koostuu kolmesta erillisestä osiosta: LV-, IV- sekä Teknisten Eristeiden osiosta. Asiakas voi niin halutessaan ottaa käyttöön vain jonkin osan tai sitten kaikki osiot. Rekisteri palvelee LVI-projektin tai -urakan kaikissa vaiheissa, joten se on hyvä työkalu oikeastaan kaikille projekteissa tavalla tai toisella työskenteleville.

Tarjouslaskenta on täysin integroitu osaksi Ecomia ja sen käyttöönotto on vaivatonta. LVI-laskentarekisterin saa käyttöön hankkimalla aluksi tarvittavat lisenssit Granlundilta. Myös käyttöönoton jälkeen tarjouslaskenta on helppo ja suoraviivainen käyttää.

Tarjouslaskennan hyödyt LVI-alan yrityksille:

  • Läpinäkyvyys ja tarkkuus: Saat selkeän näkymä todellisiin kustannuksiin ja työmääriin, mikä mahdollistaa tarkan ja kannattavan tarjouslaskennan.
  • Kustannustehokkuus: Hallitset kustannuksia ja kehität toimintaa kustannustehokkaasti.
  • LVI-alan laskentarekisteri: Käytössäsi Granlundin LVI-Laskentarekisteri, joka nopeuttaa ja yksinkertaistaa laskentaa, samalla tarkentaen sitä.
  • Kilpailukykyiset tarjoukset: Määritä katetaso, joka takaa työn kannattavuuden ja kilpailukyvyn tarjousmarkkinoilla.

Järjestimme webinaarin yhdessä Granlundin kanssa tiistaina 3.9, jossa esittelimme LVI-alan tarjouslaskentaa ja LVI-Laskentarekisteriä. Lataa webinaaritallenne täältä

Ota LVI-alan tarjouslaskenta käyttöön

Ecomin LVI-alan tarjouslaskenta tarjoaa LVI-ammattilaiselle tarkkoja ja läpinäkyviä laskelmia, jotka mahdollistavat kannattavan ja kilpailukykyisen liiketoiminnan.